FAQ

Ofte stillede spørgsmål og svar om at komme og være på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter.

Ofte stillede spørgsmål

FAQ står for frequently asked questions dvs. hyppigt stillede spørgsmål. Herunder finder du svar på disse spørgsmål. Er der noget, du ikke kan finde svar på, er du altid velkommen til at kontakte os.

Må jeg selv vælge krisecenter?

Ja, som udgangspunkt vælger du selv, hvilket krisecenter du vil tage ophold på. Du behøver derfor ikke kontakte din kommune eller andre instanser først.

Det er dog lederen, der ved en samtale med dig afgør, om du kan få et ophold på det ønskede krisecenter. Ring til os, hvis du ønsker at komme på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter. Tlf. nr. 21 69 30 62.

Kan jeg bare møde op?

Vi råder dig til at ringe eller skrive inden du møder op, så vi giver dig den bedst mulige modtagelse, og vi sikrer os, at du ikke bliver sporet. Ring på 21 69 30 62.

Hvornår er jeg udsat for vold?

Vold har mange udtryksformer. Det kan både være fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk, materiel, æresrelateret vold samt stalking. Du er udsat for vold, hvis du oplever overgreb, hvor din partner eller familie udøver en eller flere af disse typer af krænkelser og kontrol overfor dig.

Hvad skal jeg medbringe?

Hvis du har mulighed for det, så medbring gerne:

Sundhedskort
Hævekort og kontanter
Dine personlige papirer eksempelvis vielsesattest, dåbsattest, pas, immigrationspapirer mv.
Nøgler til lejlighed og evt. bil
Din og dine børns medicin
Mobiltelefon (slukket) og oplader
Computer og oplader
Ting med særlig værdi for dig fx smykker, breve, billeder, bamser, yndlingslegetøj.
Evt. briller/kontaktlinser

Hvad hvis jeg har børn?

Dine børn er også velkomne på Bjæverskovhus. Du passer dem selv og har selv ansvaret for dem i det daglige. Hvis du har større børn eller flere end 3, vil vi prøve at skaffe to værelser til jer.

Hvad med mine dyr?

Hvis du har små kæledyr, kan du muligvis tage dem med. Ring til os på forhånd så vi evt. kan finde en løsning sammen. Tlf. nr. 21 69 30 62

Hvad koster et ophold?

Din kommune betaler for dit ophold på krisecenter. Din hjemkommune kan dog opkræve en lille egenbetaling pr døgn. Har du ingen eller begrænset indkomst eller i forvejen udgift til egen bolig, kan vi hjælpe dig med at søge din hjemkommune om hjælp til at dække udgiften.

Hvordan bor jeg på Bjæverskovhus?

På Bjæverskovhus får du dit eget værelse med seng og kommode. Du deler køkken, badeværelserne og stuen med de andre kvinder.

Hvordan forløber dagligdagen?

Dagen på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter bliver fyldt ud med fælles dagligdags aktiviteter såsom madlavning, måltider, rengøring og pasning af egne børn.

Men vi tilbyder også samtaler med din kvinderådgiver og personalet, forskellig terapi, yoga, fælleshygge med andre, beboermøde mv. Du kan fortsat passe dit arbejde, studie eller dit forløb med jobcenteret.

Læs mere dagligdagen og aktiviteter her.

Kan mine børn og jeg få gratis psykologhjælp?

Ja. Som kvinde på krisecenter har du og dine evt. børn hver især ret til 10 timers gratis psykologhjælp. Det sætter vi i stand hurtigst muligt efter indflytningen.

Hvem kan jeg møde på Bjæverskovhus?

På Bjæverskovhus vil du primært møde centerchefen, personalet og de frivillige. Der kan også være gæster i huset eller eksempelvis håndværkere. Huset er aflåst, så ingen kommer uanmeldt.

Kan jeg have gæster på besøg, når jeg bor på Bjæverskovhus?

Ja. Du skal dog melde til personalet, hvem der kommer hvornår, så vi kan give resten af huset besked. Din voldelige partner eller familie har ikke adgang.

Er der kun kvinder på Bjæverskovhus?

Vi tilbyder kun ophold til voldsudsatte kvinder og børn under 18 år. Der kan dog godt være mænd i huset eksempelvis personale, frivillige, gæster eller håndværkere.

Kan jeg bo på Bjæverskovhus, hvis jeg har et misbrugsproblem?

Det er altid centerchefens vurdering, om vi kan tilbyde dig en plads på Bjæverskovhus. Dog skal du være i behandling, hvis du har et misbrugsproblem fx alkohol eller stoffer.

Vi har desuden et søsterselskab, Haslehus Kvindekrisecenter, der er specialiseret i at hjælpe voldsudsatte kvinder, der har et misbrugsproblem. Ring 21 64 62 16.

Kan jeg bo på Bjæverskovhus, hvis jeg er diagnosticeret med en psykiatrisk lidelse?

Det er altid centerchefens vurdering, om vi kan tilbyde dig en plads på Bjæverskovhus. Dog skal du være i behandling, hvis du har en psykiatrisk diagnose.

Vi har desuden et søsterselskab, Haslehus Kvindekrisecenter, der er specialiseret i at hjælpe voldsudsatte kvinder, der har aktive psykiatriske diagnoser. Ring 21 64 62 16.

Skal jeg bo hos jer for at få hjælp?

Vi tilbyder (endnu) ikke ambulante forløb, så vi hjælper kvinder, der bor hos eller er fraflyttet Bjæverskovhus. Du er dog altid velkommen til at ringe til os og blive vejledt om din situation. Ring 21 69 30 62. Du kan også døgnet rundt ringe til Lev Uden Volds hotline på nr. 1888.

Hvor længe kan jeg bo på krisecenteret?

Du og dine evt. børn kan bo hos os, så længe det giver mening. Vores mål er dog, at du etablerer et nyt liv i en ny bolig uden vold. Det er det liv, vi støtter dig til at skabe.

Kan jeg fraflytte Bjæverskovhus når som helst?

Ja. Du opholder dig 100 % frivilligt på Bjæverskovhus Kvindekrisecenter.

Kontakt Bjæverskovhus Kvindekrisecenter

Ringstedvej 540
4632 Bjæverskov

Telefon: 21 69 30 62

Ring i dag
til Bjæverskovhus Kvindekrisecenter

21 69 30 62