Arbejdsevnevurdering efter hjernerystelse

Vi tilbyder helhedsorienterede og tværfaglige arbejdsmarkedsrettede forløb for borgere, der er på vej tilbage på arbejdsmarked efter hjernerystelse.

Vi anbefaler en tidlig indsats, da det øger sandsynligheden for, at borgeren kan vende gradvist tilbage til arbejdsmarkedet uden at forværre symptomerne.

Forløb efter hjernerystelse

Vi tilbyder arbejdsevneforløb målrettet voksne med længerevarende symptomer efter hjernerystelse, der har brug for afklaring af deres arbejdsevne.

Vores forløb hjælper med at vurdere, om borgeren kan genoptage arbejdet, og hvordan dette bedst kan ske under de rette hensyn og betingelser. Vi arbejder tæt sammen med borgeren for at finde en sund balance mellem arbejdsliv, familieliv og fritid.

Tilbuddet henvender sig til dig der:

Målgruppen omfatter personer, der har været ude af arbejdsmarkedet på grund af skader som følge af hjernerystelse. Vi anbefaler en tidlig indsats, da det ofte kan være afgørende for borgerens muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Henvisning

Kommunen kontakter Forenede Care Neuro og sammen afstemmer vi behovet for arbejdsevnevurdering og arbejdsevnerehabilitering.

Herefter udformes samarbejdskontrakten.

Forløb

Afslutning

Forløbet afsluttes med en funktionsbeskrivelse, som belyser borgerens evne til at deltage i arbejdslivet med de skånehensyn, der er behov for.

Tidlig indsats og individuel rehabilitering er vejen frem

Vores arbejdsrehabiliteringsforløb bygger på den nyeste viden inden for rehabilitering efter hjernerystelse. Ifølge bl.a. Dansk Center for Hjernerystelse er det essentielt at tilpasse rehabiliteringen individuelt.

Vi har gode erfaringer med et tæt og solidt samarbejde mellem forskellige faggrupper, jobcentre og borgere, hvilket sikrer en helhedsorienteret indsats.

Om forløbet

Vi tilbyder rehabiliterende forløb for personer, der er uden for – eller på vej tilbage til – arbejdsmarkedet.

Arbejdsrehabilitering er en koordineret proces, hvor et tværfagligt team arbejder tæt sammen med borgeren, deres netværk, sagsbehandler og arbejdsgiver.

Vi afdækker borgerens ressourcer og begrænsninger, og hver borger tilknyttes en fast socialrådgiver, der sikrer tæt kontakt med både borgeren og jobcentret gennem hele forløbet.

Borgeren støttes i at udvikle strategier, der forbedrer eller kompenserer for udfordringer i arbejdslivet samt familielivet og fritiden.

Det unikke ved vores arbejdsevnevurderingsforløb er det tværfaglige samarbejde mellem personalet i teamet og de øvrige faglige kompetencer, som er en del af Forenede Care Neuro.

Faggrupper i arbejdsevnevurderingen efter hjernerystelse

Vores team er specialiseret i at hjælpe personer med neurologiske udfordringer, såsom hjerneskade eller hjernerystelse.

Når en borger skal igennem en arbejdsevnevurdering efter en hjernerystelse, arbejder flere specialiserede faggrupper sammen for at sikre en helhedsorienteret tilgang.

For at sikre den bedste behandling opdaterer vi løbende vores tilbud i tråd med den nyeste forskning og de bedste praksisser.

Socialrådgiver

Socialrådgiveren er borgerens faste kontaktperson gennem hele forløbet.

De sørger for tæt samarbejde mellem borgeren, jobcentret og eventuelle praktiksteder.

Socialrådgiveren koordinerer forløbet og hjælper med at afklare arbejdsevnen ved at sikre, at borgerens rettigheder og muligheder bliver taget i betragtning.

Ergoterapeut

Ergoterapeuten har fokus på at vurdere borgerens ressourcer i forhold til dagligdagens opgaver og arbejdsliv.

De arbejder med at afklare borgerens fysiske og kognitive begrænsninger og ressourcer samt udvikle strategier og tilpasninger, der kan kompensere for de udfordringer, borgeren måtte have.

Andre neurospecialiserede faggrupper

Afhængig af borgerens behov kan andre faggrupper såsom neuropsykolog også inddrages

Arbejdsevneforløb er en del af et stort center, og vi har derfor alle typer af specialister i huset, der kan hjælpe ved særlige behov. Det kan eksempelvis være talepædagoger, socialrådgivere og neuropsykologer.

Konsulenttimer

Ergoterapeut, fysioterapeut, neuropsykolog, audiologopæd, socialrådgiver                 1.350 kr.
Arbejdsevnerapport                                                                                                         6.750 kr.
Neuropsykologisk undersøgelse                                                                                         15.000 kr.

Alle priser er eksklusiv moms

Transportudgifter til og fra Forenede Care Neuro, Ringstedhave tilskrives.

Fra modgang til mestring: Mikkels vej tilbage til fuldtidsarbejde

Hjernerystelsen forandrede Mikkels liv. Ikke pludseligt, men over seks år, hvor familie- og arbejdsliv blev udfordret i ekstrem grad.

Med hjælp tilpasset til hans behov lærte Mikkel ikke kun at håndtere sine symptomer, men også at finde en balance mellem arbejde, hvile og familieliv. Han har genopbygget sin arbejdsidentitet og sikrer sig mod tilbagefald ved at benytte de strategier, han har tilegnet sig under forløbet.

Vil du vide mere om vores faglighed?

Kontakt os her:

Anne Arboe

Socialrådgiver

Tlf. 20182249