Hverdagen
På specialiseret neurorehabilitering døgn 24/7
Alt er træning – når hjerne, sind og krop skal genoptrænes
Vi ser alt som træning. Det gælder vores plejepersonale, fysio- og ergoterapeut samt logopæd og neuropsykolog.
De fleste borgere er på Ringstedhave længe, og derfor ser vi også vigtigheden i sociale arrangementer. Jul, påskearrangementer og “have-hygge” bliver altid prioriteret.
Til vores arrangementer er det sociale i fokus, men personalet sniger også træning ind ved at udfordre borgerne indenfor deres nærmeste udviklingszone. Dette betyder, at personalet er opmærksomme på, hvordan man kan være en del af aktiviteten, have det hyggeligt, være social og samtidig træne fx finmotorik med at lave fx juledekorationer eller plante blomster.
En plan tilpasset til dig
Omdrejningspunktet for genoptræningsopholdet vil altid være daglige aktiviteter, som man skal hjem og klare igen. Det kunne fx være at gå i bad, tage tøj på, vaske tøj og tilberede mad. Vi arbejder naturligvis også med de fysiske funktioner, såsom at komme op at stå, bruge armene til at spise og drikke og gå, hvis det er muligt.
Genoptræningen bliver altid tilpasset den enkeltes funktionsniveau.
Vi arbejder ud fra, at borgerens enkelte mål og ønsker er i centrum for personalets indsatser. Sammen træner vi imod så stor selvstændighed som muligt.
Se nogle af vores faciliteter her:
Borgercentrede mål
Hver 14. dag sætter borger og teamet ambitiøse men realistiske mål for genoptræningen. Vi kalder møderne for “Den Involverende Samtale” (DIS). Borgerne får udleveret en måltrappe, så de kan holde overblik over deres fremgang og de mål, de aktuelt har.
Statusmøder
Vi afholder både status- og udskrivelsesmøder. På møderne drøftes borgerens funktionsevne, rehabiliterings- og støttebehov. Det afklares endvidere, om der er behov for forlængelse, eller om borgeren er klar til at overgå til kommunal genoptræning.
Ved møderne deltager borgeren, evt. pårørende, det tværfaglige team og relevante kommunale samarbejdspartnere. Hvis der er ønske om en anden mødeform, kan dette aftales med forløbskoordinatoren.
I samarbejde med den forløbskoordinator aftales det med kommunen, om der er behov forskriftligt materiale, som fremsendes inden mødeafholdelse.
Hjælpemidler
Vi har en række hjælpemidler til rådighed i vores rehabilitering. Er der imidlertid behov for en kørestol eller rollator, som er tilpasset den enkelte borger, så er det kommunens ansvar at stille disse til rådighed.
Et eksempel på en typisk dag
En typisk dag på Ringstedhave kunne starte med et bad og påklædning sammen med social- og sundhedsassistenten. Denne rutine er udarbejdet sammen med din ergoterapeut.
Efterfølgende får du morgenmad i vores hyggelige spisestue med de andre borgere. Måltider er også en træningssituation, hvor du fx trænes i at bruge bestik.
Efterfølgende kan der være træning med fysioterapeuten. Her træner du styrke- og koordineringsøvelser for ben og mave, og derefter kommer du op og gå for at træne din gang.
Pause og frokost
Efter en pause med lidt musik på stuen, kommer sygeplejersken og fysioterapeuten og hjælper dig op i et ganghjælpemiddel. Denne bruges til at komme ned i spisestuen, hvor der spises frokost.
I spisestuen kan det være din opgave at lave kander med vand og saft til dig selv og de andre borgere. Til frokost støtter social- og sundhedsassistenten dig i at smøre maden.
Efter frokost, hjælpes du til at sætte din tallerken i opvaskemaskinen.
Træning og besøg
Efter et hvil kommer din ergoterapeut og træner din armfunktion. Du starter ved vores armrobot, og derefter laver I en plan for madlavning, hvor du dagen efter i ergoterapitræningen skal guides til at udføre aktiviteten.
Du får besøg af pårørende før aftensmaden, og I sidder på dit værelse, hvor du har indrettet det med hjemlige ting.
Efter aftensmaden hjælper social- og sundhedsassistenten i aftenvagten dig op i en af træningsmaskinerne, hvis du har lyst og energi til at træne mere.
Efter lidt fjernsyn på dit eget værelse eller i opholdsstuen med et par af de andre borgere, hjælpes du op i din seng til natten.
Natten igennem har du mulighed for at ringe efter en nattevagt, der kan hjælpe dig på toilettet eller andet.
Træningsudstyr
Vi har træningsmaskiner og træningsudstyr, som kan være med til at genvinde din funktion. Vi har blandt andet litegait, vippeleje og de sædvanlige træningsmaskiner som løbebånd og træningscykler.
Derudover har vi forskelligt udstyr, som vælges afhængig af udfaldene, fx el-terapi i form af Compex og Vitalstim samt Balo og Armrobot.
Alt det praktiske
Læs mere om alt det praktiske, din pakkeliste, husdyr mv.
Borgerhistorier
Oplev personlige fortællinger fra borgere, der har gennemgået forløb hos Forende Care Neuro.